VIKBOLANDSSAFARI

2017-05-05 - 2017-11-02

09:30 - 16:00

EvenemangÖvrigt

Vi besöker matproducenter som bjuder in oss till sina gårdar. Vi träffar bl.a. hummande alpackor, kor, kalvar, söta kaniner, glada getter och kacklande kalkoner. Varje tur är unik, då gårdens sysslor varierar. Vi törs lova en upplevelse för såväl öga som smaklökar. Glöm inte kylväskan.

Valla Gårdsmejeri är första stoppet på safarin.  Här gosar vi med getterna tittar på gårdsmejeriet. Det finns även getost och ekologiska kläder till försäljning.

Innan vi åker vidare intas fika med hembakt som finns att köpa på plats.

Visätter Kalkongård Lunchen intas här, grilltallrik kan förbokas och betalas på plats. Vi får en guidning om hur kalkonproduktionen går till och vi får träffa gårdens fina alpackor. Innan vi ger oss till nästa gård så kan man kan köpa med sig färska & nyrökta kalkonprodukter. Lunch. Grilltallrik 79:- dricka 10:- . Grillad kalkon med potatissallad, grönsallad och bröd! 

Sänkdalen gård Familjen Gunnarsson har kor och är kända för sin kallpressade rapsolja och sin gårdsglass. På gården får vi se de frigående korna och robotmjölkningen. Vi får också gå in och se deras unika glassfabrik där de gör glass av mjölk från egna kor. I den lilla gårds butiken finns kaffe & glass.

Bjud med en vän, ladda matsäcken och unna dig en välgörande utflykt. Med Ekoturen är vår fantastiska natur alltid nära.

Utflykterna utgår från resecentrum (C3-C6) i Norrköping. Om bussen utgår från annan plats, så står det om det under den turen. Vid ratten sitter som vanligt biolog och naturpedagog Anette Aspegren-Güldorff och oftast följer ytterligare en guide med ut på turen. Bussen har 40 platser som vi hoppas få fylla med natursugna och nyfikna personer. Vi är ute i alla väder, så rusta dig därefter när du hänger med. Notera också att tiden för hemkomst alltid är cirkatider, som vi gör vad vi kan för att pricka.

Anmälan till utflykterna görs via e-post på anette@ekoturen.se. Saknar du dator eller möjlighet att kommunicera via e-post kan du i stället ringa till Anette på telefon 0702- 86 22 06. När du fått vår bekräftelse betalar du turavgiften via bankgiro inom 10 dagar. Bokad plats är bindande, men går bra att överlåta till någon annan, ej anmäld person, om du får förhinder.

Många av utflykterna sker i samarbete med Naturskyddsföreningen, Norrköpings kommun Kultur och Fritid, Norrköpings vatten och avlopp, Länsstyrelsen och flera andra spännande samarbetspartner. Alla turer som är offentliga sker i samarbete med Studiefrämjandet.

  • Pris

    200 kr/vuxen och 100 kr/barn. Kostnad för fika och mat tillkommer och betalas på plats

  • Hålltider

    5/5. 22/6, 28/6, 25/8 och den 2/11

  • Veckodagar

    Onsdag, Torsdag, Fredag